ClaudicatioNet – Fysiotherapie G. Mulder – Scheemda
Kerklaan 15 9679 AD Scheemda Tel:0597 - 592636

Welkom bij Fysiotherapie Mulder

Bent u op zoek naar een fysiotherapeut? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij staan voor kwalitatieve en persoonlijke fysiotherapie en daarbij werken wij met effectieve behandelmethodes. Onze enthousiaste therapeuten staan graag voor u klaar

ClaudicatioNet

 

Wij zijn aangesloten bij het landelijk netwerk voor looptherapie. In de volksmond wordt vaak gesproken van etalagebenen, claudicatio staat voor claudinatio intermittens, de officiele benaming.

 

Wat is claudicatio intermittens?

Er is sprake van symptomatisch perifeer arterieel vaatlijden. Hierbij voeren de slagaders in de benen te weinig zuurstof aan voor de spieren die u gebruikt tijdens het lopen. Dit komt omdat deze slagaderen vernauwd zijn, wat kan komen door een slagaderverkalking. De klachten kunnen bestaan uit pijn of kramp in de beenspieren tijdens het lopen. Door stil te staan verdwijnen de klachten en kan er verder gelopen worden. De risicofactoren zijn roken, te weinig bewegen, ongezond eten en/of overgewicht. Daarnaast kunnen een hoge bloeddruk of diabetes mellitus ook zorgen voor claudicatio intermittens.

 

De behandeling

Uit onderzoek is gebleken dat gesuperviseerde looptherapie een effectieve behandeling is voor deze groep mensen. Om de pijnklachten te vermijden gaan veel mensen juist op een inefficiënte manier lopen. Dit kost het lichaam veel extra onnodige energie en zuurstof. Looptraining onder begeleiding verbetert de looptechniek. Een betere looptechniek zorgt voor een afname van het zuurstofverbruik en draagt daarmee bij aan het verminderen van de pijnklachten.

De eerste weken wordt u intensief begeleid, zo’n 2 a 3 keer per week. Het trainingsschema bestaat niet alleen uit lopen, maar ook uit eventueel fietsen en spierversterkende oefeningen. Daarnaast wordt gestimuleerd om een gezonde leefstijl aan te houden voor dagelijks onderhoud.

 

Uw therapeut