Echografie – Fysiotherapie G. Mulder – Scheemda
Kerklaan 15 9679 AD Scheemda Tel:0597 - 592636

Welkom bij Fysiotherapie Mulder

Bent u op zoek naar een fysiotherapeut? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij staan voor kwalitatieve en persoonlijke fysiotherapie en daarbij werken wij met effectieve behandelmethodes. Onze enthousiaste therapeuten staan graag voor u klaar

Echografie

 

Echografie is een betrouwbare beeldvormende techniek bij klachten aan het bewegingsapparaat. Het onderzoek hierbij richt zich op het in beeld brengen van spieren, pezen, banden en gewrichtsranden. Echografie kan van grote toegevoegde waarde zijn tijdens het fysiotherapeutisch onderzoek. Er kan namelijk uitsluitsel gegeven worden over het eventueel aanwezig zijn van schade aan verschillende weefsels, zoals een spierscheuring, peesschade, ontstekingsbeelden en/of kalk- en vochtophopingen. Dit is namelijk niet altijd met 100% zekerheid te zeggen uit de reguliere fysiotherapeutische testen.

 

Wat doet de fysiotherapeut?

Na de inventarisatie van de klachten wordt met een scanner voorzien van echovloeistof de klachtenregio gescand volgens een protocol. Hiermee worden de belangrijkste weefsels in beeld gebracht waarna er een uitspraak kan worden gedaan. Het onderzoek is niet pijnlijk of schadelijk en er treden geen reacties of veranderingen op in het onderzochte weefsel.

Echografie valt onder de reguliere vergoeding voor fysiotherapie, dit betekent dat er geen extra bijdrage voor gevraagd wordt.

 

Uw therapeut