ParkinsonNet

Gerald en Fieke staan ingeschreven in het ParkinsonNet. Het Parkinsonnet is een landelijk netwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van patiënten met de ziekte van Parkinson en Parkinsonismen. Hieronder leggen wij u uit wat dit betekent en wat wij voor u kunnen betekenen.

Bij Parkinson is er een tekort aan dopamine in de hersenen. Dit zorgt ervoor dat signalen tussen de hersencellen niet goed worden doorgegeven. Helaas is hiervoor nog geen oorzaak gevonden. Er zijn heel veel uiteenlopende klachten en veel mensen hebben verschillende symptomen. De ziekte is vooral te herkennen aan stijfheid, traagheid en een starre uitdrukking van het gezicht.

Het is bewezen dat bewegen een positieve werking heeft op de klachten bij Parkinson. De fysiotherapeut, specialist in bewegen, kan u hierbij helpen. Vooral als deze staat geregistreerd in het ParkinsonNet. Het grote doel is om de zelfstandigheid en veiligheid te behouden en te verbeteren. Hierbij kunt u denken aan lopen, opstaan uit een stoel of omdraaien in bed. Maar ook een verminderde conditie of nek- en schouderklachten kunnen een reden zijn voor een fysiotherapeutische behandeling.

Mocht u iemand kennen bij wie dit het geval is, of wie weet heeft u zelf klachten en wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag ons gerust!

 

Uw therapeut

Gerald Mulder                                  Fieke van den Wijngaard (groepsbehandeling op maandagavond 19.30 – 20.30)