ParkinsonNet – Fysiotherapie G. Mulder – Scheemda
Kerklaan 15 9679 AD Scheemda Tel:0597 - 592636

Welkom bij Fysiotherapie Mulder

Bent u op zoek naar een fysiotherapeut? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij staan voor kwalitatieve en persoonlijke fysiotherapie en daarbij werken wij met effectieve behandelmethodes. Onze enthousiaste therapeuten staan graag voor u klaar

ParkinsonNet

 

Gerald staat ingeschreven in het ParkinsonNet. Het Parkinsonnet is een landelijk netwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van patiënten met de ziekte van Parkinson en Parkinsonismen. Hieronder leggen wij u uit wat dit betekent en wat wij voor u kunnen betekenen.

Bij Parkinson is er een tekort aan dopamine in de hersenen. Dit zorgt ervoor dat signalen tussen de hersencellen niet goed worden doorgegeven. Helaas is hiervoor nog geen oorzaak gevonden. Er zijn heel veel uiteenlopende klachten en veel mensen hebben verschillende symptomen. De ziekte is vooral te herkennen aan stijfheid, traagheid en een starre uitdrukking van het gezicht.

Het is bewezen dat bewegen een positieve werking heeft op de klachten bij Parkinson. De fysiotherapeut, specialist in bewegen, kan u hierbij helpen. Vooral als deze staat geregistreerd in het ParkinsonNet. Het grote doel is om de zelfstandigheid en veiligheid te behouden en te verbeteren. Hierbij kunt u denken aan lopen, opstaan uit een stoel of omdraaien in bed. Maar ook een verminderde conditie of nek- en schouderklachten kunnen een reden zijn voor een fysiotherapeutische behandeling.

Mocht u iemand kennen bij wie dit het geval is, of wie weet heeft u zelf klachten en wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag ons gerust!

 

Groepstraining

Woensdagochtend van 9.30 – 10.30 uur.

Met onze kennis en ervaring vanuit het Parkinsonnet werken wij samen met u aan een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven en het behouden van zelfstandigheid, veiligheid door makkelijker, zekerder en vrijer te gaan bewegen. Hierdoor groeit het zelfvertrouwen van de Parkinsonpatiënt in het dagelijks functioneren. De adviezen, behandeling en begeleiding worden afgestemd op uw situatie en hoe ver de Parkinson zich bij u ontwikkeld heeft. Wanneer nodig wordt uw partner of verzorger bij de behandeling betrokken.

In onze Parkinsongroep richten we onze doelgerichte oefeningen op algemene dagelijkse taken en functies. Te denken valt aan lopen, opstaan uit een stoel, opstaan uit bed, verplaatsen in bed, handfunctie, stabalans of dubbeltaaktraining. Daarnaast proberen wij met de patiënt te werken aan het uithoudingsvermogen en is er aandacht voor individuele problematiek.

In de woensdagochtendgroep proberen wij de mogelijkheden van de Parkinsonpatiënt uit te dagen en daarmee zo optimaal mogelijk te houden. In een ontspannen en gemoedelijke sfeer werken wij aan de algehele functionele mobiliteit van de patiënt en is er ruimte om met elkaar van gedachten te wisselen.

Vergoeding loopt vanuit de zorgverzekering via de chronische indicatie ziekte van Parkinson, op verwijzing van de Neuroloog of Parkinsonverpleegkundige

 

Uw therapeut